Close

ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!

Πολλοί από εσάς έχετε κατά καιρούς ταλαιπωρηθεί από αυτό που λέμε ευαίσθητο χαρακτήρα, νοιώθοντας ότι ίσως πρέπει να γίνετε πιο σκληροί ή πιο αδιάφοροι. Αυτό που λέμε ευαισθησία σε έναν άνθρωπο, σπάνια συσχετίζεται με τα δυναμικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που εμπεριέχει. Συνήθως συνδέεται με ταλαιπωρία και ψυχικό άλγος και δε θεωρείτε μία εξελιγμένη ψυχική ικανότητα, αυτό δηλαδή που είναι! Σε αυτό σαφώς παίζει ρόλο το ότι η “ευαισθησία” έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις ως εργαλείο χειρισμού αυτοεπιλεγμένων θυμάτων. Ωστόσο, δεν αντιλέγει κανείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που διακρίνονται από την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να νοιώθουν τα συναισθήματά τους και να έχουν ενσυναίσθηση για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων ανθρώπων.

 Θέλει πολύ χρόνο και προσωπική δουλειά με τον εαυτό σας για να ξε-μάθετε και να ξανα-μάθετε από την αρχή το πώς να αντιμετωπίζετε την ευαισθησία σας ως ΔΥΝΑΜΗ!

Γιατί τί είναι ευαισθησία;

Είναι η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να συνδέεσαι πρωτίστως με το συναίσθημά σου, να είσαι ευθυγραμμισμένος με αυτό. Να μπορείς να το αναγνωρίσεις ανεξάρτητα από το αν είναι αρνητικό ή θετικό και κυρίως να μπορείς να το βιώνεις.

Το να είσαι ευαίσθητος, όμως, σημαίνει ότι πιθανότατα είσαι πιο “ευαίσθητος” – ανοιχτός – δεκτικός και στα ερεθίσματα από το περιβάλλον σου, είτε είναι άνθρωποι είτε καταστάσεις. Το να είσαι ευαίσθητος σημαίνει ότι είσαι ικανός να “πιάσεις”, να “συλλάβεις” τι συμβαίνει στους γύρω σου, πέρα απ’ αυτό που λέγεται, να δείξεις κατανόηση και να δημιουργήσεις έτσι βαθύτερη και ουσιαστικότερη σύνδεση μαζί τους.

Σημαίνει, επίσης, ότι αναγνωρίζεις καλύτερα τις ανάγκες τις δικές σου και των άλλων και μπορείς να τις καλύψεις πιο αποτελεσματικά. Αυτή η πληροφορία σε κάνει συγκριτικά πιο δυνατό/ή  σε σχέση με ένα άλλο ον, ανίκανο για εμπάθεια.

Η ευαισθησία όταν δεν τη χρησιμοποιείς σα χειρισμό, από μόνη της είναι γοητευτική. Η γνώση που σου δίνει αυτό το χαρακτηριστικό, οι πληροφορίες που παίρνεις για τις καταστάσεις, τους ανθρώπους και τον εαυτό σου μπορούν να σε οδηγήσουν ενσυνείδητα σε καλύτερες επιλογές (γιατί εκτιμάς καλύτερα πού και με τι νοιώθεις καλά). Αυτό να ξέρετε οδηγεί σε μια ικανοποιητική αίσθηση ύπαρξης, σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή και αυτό μπορεί να έχει και μεταδοτικότητα σε όλους όσους σας συναναστρέφονται. Η ενέργεια δε χάνεται ποτέ και ρέει αβίαστα ανάμεσά μας.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεγαλώσει με την ιδέα ότι η ευαισθησία είναι αδυναμία και όχι δύναμη. Πρόκειται, ωστόσο, για ένα στοιχείο συναισθηματικής νοημοσύνης που σας κάνει να διαφέρετε από κάποιον που δεν το έχει και είναι πλεονέκτημα. Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που φέρνει ομορφιά, διαισθητικότητα, δημιουργικότητα και μαγεία στη ζωή σας. Μην το απαρνείστε, αλλά και μην το χειρίζεστε! Μάθετε να το χρησιμοποιείτε προς όφελός σας! Να σέβεστε την ευαισθησία σας. Είναι ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× WhatsAPP chat! Πώς μπορώ να σας βοηθήσω;